Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jamie Olivers goda äppelpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Kör mjöl, socker, citronskal och lite salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och några droppar vatten. Smöra en pajform av metall, ca 20 cm i diameter. Dela degen i två delar och kavla ut den ena degen i pajformen. Ställ formen och den andra degbiten i kylen.
  2. Skala äpplena och dela dem i åtta delar vardera. Lägg de i en kastrull med socker, citronskal, ingefära, russin och en matsked vatten. Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills äpplena precis har mjuknat. Låt allt sedan kallna.
  3. Ta ut formen och degen ur kylen och fyll formen med äpplena. Kavla ut den adra degiten och lägg den ovanpå äpplena och nyp ihop kanterna. Pensla ovansidan med äggula. Gör ett par små hål i degen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.