Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelrutor med lingonsylt

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En lättbakad kaka som du gör i långpanna. Dubbel sats till stor långpanna 30x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kanel och bakpulver. Rör ner mjölblandnig och vatten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm, och bred ut smeten jämnt. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Ringla lingonsylten över kakan och strö över solroskärnor och pärlsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. När kakan svalnat, skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.