Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsaft med kardemumma

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag är ingen älskar av äppelsaft, men däremot gillar jag kardemumma, När min dotter gav mig detta recept blev jag mycket glad. Jag anväder mycket kardemumma, men väljer själv hur mycket man vill ha i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 liter vatten och lägg i 3 kg äpplen delade i mindre bitar med skal och kärnor. Låt koka på svag värme tills bitarna faller isär UTAN att rör i blandningen, på så vis håller sig vätskan klar och fin. Häll blandningen i en silduk och låt allt stå en stund. Blanda i 500 g socker och hela kardemummakärnor efter smak. Värm nu drycken till 75 grader och håll den temperaturen i 30 minuter. Häll vätskan genom en finmaskig sil och tratt på rena flaskor. Fyll på ända upp och förslut. Lägg flaskorna till du använder dom.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.