Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltantens Smulpaj med päron och björnbär

 
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Somrig smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppeltantens smuldeg (grundrecept): Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
  2. Smulpaj med päron och björnbär: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Skär päronen i klyftor, stek dem i smör och 1 msk av strösockret. Blanda med björnbär, 3 msk strösocker, nymalen kardemumma (malen i mortel) och balsamvinäger. Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.