Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta.

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade detta recept från en mycket gammal kokbok. Tyckte det såg gott ut. Jag har försökt skriva om receptet i vår tids svenska för ursprunget är lite svårt att tyda kanske.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, vetemjöl, socker och mandel till en jämn deg. Låt den ligga kallt en stund.
  2. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Koka med socker i vatten till en kompott. Häll upp den och låt den kallna.
  3. Mördegen kavlas ut till ½ cm tjocklek. Klä en form i botten och grädda i ugn ca 200 grader. Låt den sedan kallna. Formens kanter kläs med mördeg, äppelkompotten läggs i och degkanterna viks över frukten. Resten av degen läggs som ett lock på frukten. Tryck till mot den övervikta kanten.
  4. Tårtan gräddas gyllenbrun i ca 200 grader. Låt den svalna innan den stjälps upp och serveras med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.