Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och blåbärspaj med vetebullar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En klassiker med saftiga äpplen och blåbär, men ändock lite annorlunda. Pajen täcks med lena vetebullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skiva dem fint. Lägg äpplena i en skål med blåbär, strösocker, kanel och 1 msk maizena. Blanda väl och lägg över blandningen i en ugnsfast form, ca 20x20 cm.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 2 msk maizena, mjöl och bakpulver i en mixer eller matberedare. Tillsätt margarinet och mixa till en smuldeg. Tillsätt mjölken och mixa till en blöt deg.
  3. Forma degen till 8-10 bullar med väl mjölade händer och lägg dem ovanpå frukten och bären. Strö över sockret och grädda ca 30 minuter tills gyllene. Servera pajen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.