En lättlagad dessert. Sval äppelkräm serverad med kiwitärningar med ett skummigt vaniljmoln.
Instruktioner
- Skala äpplena och skär dem i fjärdedelar. Ta bort kärnhuset. Skär fjärdedelarna i tunna skivor. Häll äppeljuicen, utom 3 msk, i en kastrull och hetta upp. Lägg i äppelbitarna och låt dem koka 5 minuter.
- Blanda potatismjöl och 3 msk kall äppeljuice. Häll redningen i kastrullen och rör om tills vätskan tjocknar. Blanda ner calvados.
- Häll krämen i en skål och låt den svalna, rör om då och då. Skala och tärna kiwin. Vänd ner kiwitärningarna i den svala krämen. Ställ krämen i kylen och låt den kallna i 2 timmar.
- Gör vaniljskummet. Dela vaniljstången på längden. Häll mjölken i en kastrull, lägg i vaniljstången och hetta upp. Ta upp vaniljstången och skrapa ner de svarta fröna i mjölken.
- Separera äggen noggrant. Vispa samman äggulor och socker i en rostfri skål. Vispa ner mjölken och sätt skålen i ett vattenbad. Vispa blandningen i vattenbadet tills den tjocknar cirka 10 minuter.
- Ta upp vaniljkrämen från vattenbadet och låt den svalna, rör om då och då. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i vaniljkrämen.
- Häll upp fruktkrämen i höga glas, fördela lite vaniljskum över fruktkrämen och servera.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar