Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och kiwibägare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad dessert. Sval äppelkräm serverad med kiwitärningar med ett skummigt vaniljmoln.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i fjärdedelar. Ta bort kärnhuset. Skär fjärdedelarna i tunna skivor. Häll äppeljuicen, utom 3 msk, i en kastrull och hetta upp. Lägg i äppelbitarna och låt dem koka 5 minuter.
  2. Blanda potatismjöl och 3 msk kall äppeljuice. Häll redningen i kastrullen och rör om tills vätskan tjocknar. Blanda ner calvados.
  3. Häll krämen i en skål och låt den svalna, rör om då och då. Skala och tärna kiwin. Vänd ner kiwitärningarna i den svala krämen. Ställ krämen i kylen och låt den kallna i 2 timmar.
  4. Gör vaniljskummet. Dela vaniljstången på längden. Häll mjölken i en kastrull, lägg i vaniljstången och hetta upp. Ta upp vaniljstången och skrapa ner de svarta fröna i mjölken.
  5. Separera äggen noggrant. Vispa samman äggulor och socker i en rostfri skål. Vispa ner mjölken och sätt skålen i ett vattenbad. Vispa blandningen i vattenbadet tills den tjocknar cirka 10 minuter.
  6. Ta upp vaniljkrämen från vattenbadet och låt den svalna, rör om då och då. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i vaniljkrämen.
  7. Häll upp fruktkrämen i höga glas, fördela lite vaniljskum över fruktkrämen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.