Tårta eller paj? Den här saftiga äpplekakan garnerad med fluffig mandelmassa kan vara både och. Lika förjusande gott smakar det dock alltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, gärna i en matberedare.
- Tryck ut degen i en veckad pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter.
- Gör fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Koka äppleskivorna mjuka i vattnet blandat med sockret. Låt dem sedan rinna av väl.
- Riv under tiden mandelmassan till garneringen och rör den smidig med äggvitan. Fördela äppleskivorna över kakbottnen. Strö över kanel.
- Fyll en sprits med mandelmassablandningen. Sprita blandningen över kakan i ett dekorativt mönster. Ställ åter in kakan i ugnen tills mandelmassan får vacker färg, cirka 10 minuter. Låt kakan kallna.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar