Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och mandelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tårta eller paj? Den här saftiga äpplekakan garnerad med fluffig mandelmassa kan vara både och. Lika förjusande gott smakar det dock alltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, gärna i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en veckad pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Koka äppleskivorna mjuka i vattnet blandat med sockret. Låt dem sedan rinna av väl.
  4. Riv under tiden mandelmassan till garneringen och rör den smidig med äggvitan. Fördela äppleskivorna över kakbottnen. Strö över kanel.
  5. Fyll en sprits med mandelmassablandningen. Sprita blandningen över kakan i ett dekorativt mönster. Ställ åter in kakan i ugnen tills mandelmassan får vacker färg, cirka 10 minuter. Låt kakan kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.