Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och tranbärsgranita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt avslutning på en mäktig måltid: äpple- och tranbärsgranita är gott och uppfriskande för gommen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena och tärna dem. Lägg äppletärningarna i en juicecentrifug och pressa 5 dl äppeljuice. Om inte äpplena är tillräckligt saftiga så späd med vatten upp till 5 dl eller pressa fler äpplen.
  2. Blanda äpplejuicen och tranbärsjuicen och häll juiceblandningen i en grund form och frys in. Rör om en gång i timmen tills iskristaller har bildats och blandningen liknar en sorbet.
  3. Blanda ner myntan och frys in ytterligare en timma. Rör om granitan för att få rätt konsistens. Portionera upp i glas och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.