Vad kan vara ljuvligare än smakerna av äpple och valnöt i en mjuk, rostad kaka med doft av kanel?
253 kcal/skiva
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en brödform som är 25 cm lång med olja. Skölj och skala äpplet. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet.
- Sikta ner mjöl, bakpulver och kanel i en stor skål. Blanda ner sockret. Tillsätt äpple och valnötter och blanda väl med händerna. Gör en grop i mitten.
- Blanda mjölk, ägg och olja och häll i mitten av äppleblandningen. Rör ihop snabbt med en slev.
- Häll smeten i formen och grädda 45 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen 15 minuter. Vänd upp på ett galler och låt svalna helt.
- Skiva kakan och rosta i brödrosten före servering. Kakan kan förvaras i en plastpåse cirka tre dagar.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar