Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekaka med mandelmassa

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gott både som efterrätt eller till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan på riv järnets grövsta sida. Blanda mandelmassan med ägg och rivet citronskal. Rör om kraftigt och häll smeten i smord och bröad form, helst med lästagbar botten.
  2. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor, som lägges ovanpå kakan, så att ytan blir helt täckt. Dofta till sist över en blandning av socker och kanel. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.