Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas konjaksdoppade russin med mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-50 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ljuvligt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka russinen, lägg dem i konjaken. De ska ligga ett par tre dagar, så att russinen hinner dra åt sig konjaken ordentligt, rör ibland med sked.
  2. Riv mandelmassan, helst i matberedare. Blanda mandelmassan med russinen. Finns det konjak kvar, ta med det också.
  3. Ta fram florsocker, om det blir för kladdigt, ta florsocker på händerna, rulla sedan små kulor.
  4. Smält blockchokladen i mikron eller på spisen i vattenbad, när alla är rullade. Lägg i några bollar i taget, ta upp med en gaffel, låt rinna av innan de lägges på bakplåtspapper. Jag brukar sätta på en halv valnöt, men det går bra med annat också, låt stelna. lägg i burkar med lock , låt stå kallt
  5. lycka till, du blir inte besviken lillaloppan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tine 8 december 2008

    Oj, Ett till topp recept, Tack ska du ha! God Jul och gott nytt år ! Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.