Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen i nyponsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god efterrätt från 1959. Jag minns att vi fick det här på dagis ibland, det bör ha varit från 1967 för då var min mamma tvungen att börja arbeta igen efter tre år hemma med mig. Numera finns ju färdig nyponsoppa, så häll bara på av den. I originalreceptet tillagar man en sås av nyponsoppa på burk och redning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Koka en lag av socker, vatten och citronsaft och lägg i äpplena. Koka dem mjuka men inte så mjuka att de faller sönder. Låt dem rinna av och kallna.
  2. Lägg äpplena i portionsskålar, slå över nyponsoppa och strö över rostad mandel.
  3. Nu blir jag nostalgisk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.