- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den godaste äpplepajen jag har ätit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör försiktigt ner mjölet i smeten.
Tillsätt margarinet.
Smörj och bröa en pajform.
Häll i smeten i formen.
Skär ett eller två äpplen i mindre bitar.
Strö över pärlsocker och kanel.
Sätt in formen i mitten av ugnen i 20 min.
- Om man vill ha nått annat än äpplen i pajen går det bra
med nästan vad som helst, persikor, björnbär, blåbär
låt fantasin flöda.
Publicerat den
31 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Tesserese, God och enkel att göra. Jag gjorde om den lite... (jag har svårt att följa recept). Så jag tog bara 2 dl socker för jag hade så söta äpplen. Sen så skar jag äpplena i skivor och rullade dem i kanel innan jag stoppade ner dem i smeten. Och så tog jag en tesked bakpulver i. Efter 20 minuter i ugnen var den väldigt kladdig, skall den vara så kladdig? Jag lät den stå 35 minuter i ugnen. Hur som helst så blev den väldigt god. Och till och med ännu godare dagen efter. Jag kommer definitivt att göra den igen. /Hanna
Jättekladdig ska den inte vara. När jag gör den så har jag den inne kortare tid så det är väl olika från ugn till ugn.
Sååå god & så enkel att göra! Min lilla förändring var bara lite kokos & kanel på äpplena som extra smakpiff, annars tycker jag och hela familjen att den var helt perfekt...
Låter som ett vinnande recept! Skall prova i helgen!
jätte god och enkel..
God äppelpaj men det verkar som om tiden I ugnen varierar en del. Min tog ca 35 min på sig att bli bra. Jag tror dessutom att smaken blir bättre om man har nån smaksättning på själva kakan, typ vanlijsocker eller kanel. Ska man vara väldigt petig så är det dessutom förbaskat svårt att vispa Ägg och Socker poröst (det gör man normalt med fett och socker), ägg och socker ska väl snarare vara pösigt om man följer kokboksstandarden. Hursomhelst, tack för ett gott recept.
Ska baka denna äpplepaj nu, nyfiken den verkar mkt god. bra med tips om ugns tiden.