Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplepaj

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den godaste äpplepajen jag har ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner mjölet i smeten. Tillsätt margarinet. Smörj och bröa en pajform. Häll i smeten i formen. Skär ett eller två äpplen i mindre bitar. Strö över pärlsocker och kanel. Sätt in formen i mitten av ugnen i 20 min.
  2. Om man vill ha nått annat än äpplen i pajen går det bra med nästan vad som helst, persikor, björnbär, blåbär låt fantasin flöda.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • HannasMat 1 september 2010

    Hej Tesserese, God och enkel att göra. Jag gjorde om den lite... (jag har svårt att följa recept). Så jag tog bara 2 dl socker för jag hade så söta äpplen. Sen så skar jag äpplena i skivor och rullade dem i kanel innan jag stoppade ner dem i smeten. Och så tog jag en tesked bakpulver i. Efter 20 minuter i ugnen var den väldigt kladdig, skall den vara så kladdig? Jag lät den stå 35 minuter i ugnen. Hur som helst så blev den väldigt god. Och till och med ännu godare dagen efter. Jag kommer definitivt att göra den igen. /Hanna

  • Tesserese 1 september 2010

    Jättekladdig ska den inte vara. När jag gör den så har jag den inne kortare tid så det är väl olika från ugn till ugn.

  • miia69 14 oktober 2010

    Sååå god & så enkel att göra! Min lilla förändring var bara lite kokos & kanel på äpplena som extra smakpiff, annars tycker jag och hela familjen att den var helt perfekt...

  • ingmo9 14 januari 2011

    Låter som ett vinnande recept! Skall prova i helgen!

  • montenegro 16 juni 2011

    jätte god och enkel..

  • Fnarl 15 september 2011

    God äppelpaj men det verkar som om tiden I ugnen varierar en del. Min tog ca 35 min på sig att bli bra. Jag tror dessutom att smaken blir bättre om man har nån smaksättning på själva kakan, typ vanlijsocker eller kanel. Ska man vara väldigt petig så är det dessutom förbaskat svårt att vispa Ägg och Socker poröst (det gör man normalt med fett och socker), ägg och socker ska väl snarare vara pösigt om man följer kokboksstandarden. Hursomhelst, tack för ett gott recept.

  • pach 8 februari 2012

    Ska baka denna äpplepaj nu, nyfiken den verkar mkt god. bra med tips om ugns tiden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.