Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplepaj med knäckig smak

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

MUMSIG!!!! med lite vaniljvisp blir det ännu bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
  3. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget.
  4. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • annikahedkvist 18 oktober 2008

    Supergod och jätteenkel att göra. blir en favorit

  • Tingeling13 6 juli 2009

    Jag har även gjort denna med banan i stället för äpplen och det var supergott. Lade då även grovhackad choklad uppepå när det var ca 15 minuter kvar av gräddningen, mmmmmmmmmmmmmmm.

  • lenasj65 9 september 2009

    Jättegod!! Serverade med vispad grädde, smaksatt med vanilj,Supergott!

  • Tingeling13 8 maj 2010

    Har bakat idag, Supergod även med färska jordgubbar och kokos.

  • SusanneSj 22 september 2011

    Tack för ett toppengott recept :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.