Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matiga, vegetariska biffar som serveras med en fräsch tomatsalsa, bulgur och en klick yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av. Strimla persiljan. Lägg ärterna och bönorna i en mixer och mixa slätt.
  2. Lägg ärt- och bönmixet i en bunke. Vänd sedan ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Finhacka den och tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda grönsakerna. Pressa över limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma ärt- och bönmixet till 8 biffar och stek dem i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
  6. Servera biffarna med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.