Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk kött o lök gryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Enkel att laga, står o småputtrar på spisen medans du gör annat. Jasminris passar till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken i 1 cm tjocka skivor. Köttet skärs i bitar (kalopsbitar) och brýns i en tjockbottnad gryta tillsammans med löken samt salt och peppar herbamare är ett bra substitut om man inte vill ha för mycket salt.
  2. Töm i tuben med tomatpuré, rör om och tillsätt vattnet. Sätt på locket på grytan, sänk värmen och låt allt puttra tills köttet är mört, ca 3 timmar.
  3. En syrlig grönsallad med yoghurtdressing passar till.
  4. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.