Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Albóndigas mexicans

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mexikanska köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i vatten under lock ca 5 minuter. Slå av vattnet och låt riset svalna något. Blanda sedan ner det i köttfärsen. Tillsätt rå ägg, lite finhackad lök och en pressad vitlöksklyfta. Smaksätt med kummin, hackad mynta och salt. Forma köttbullarna med en fördjupningi, och peta in lite hackat hårdkokt ägg i varje bulle.
  2. Såsen: Fräs upp en hackad lök i olja i en panna. Tillsätt krossade tomater plus vatten. Smaka av med salt och chilipasta. Koka ihop såsen i några minuter. Lägg sedan köttbullarna i såsen och låt dem koka sakta under 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.