Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alla hjärtans dag recept

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt som eftärett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Ta ut 4 hjärtan ur tårtbottnarna med hjälp av pepparkaksmått, 10 cm mellan spetsarna. Lägg hjärtana på en plåt med bakplåtspapper. Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg hallonen på hjärtana. Skär glassen i 4 delar. Skär sedan varje del i 3 jämntjocka skivor och lägg dem genast på hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att glass och hallon täcks väl, även sidorna. Forma hjärtana med hjälp av marängsmeten. Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Lägg upp direkt på assietter och servera genast.
  2. Tips: Ett mindre pyssligt sätt är att göra en stor Glace au four istället för fyra hjärtformade portionsbitar. Skär till en tårtbotten så att den blir lika stor som glasspaketet. Lägg på hallonen. Lägg glassen hel ovanpå hallonen och täck noga med marängsmet. Strö över mandelspån. Grädda enligt ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.