Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amaretto- och chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här goda kakan med italienska inslag är saftig och intensiv. Likören ger kakan en vuxen och mogen smak. En perfekt kaka efter en god italiensk middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en stor bunke. Ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen. Häll ner mjölken i äggblandningen. Rör sedan ner de torra ingredienserna och likören. Vispa tills allt är ordentligt blandat.
  3. Gör fyllningen: Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet.
  4. Smöra och mjöla en form, ca 1½ liter. Fördela hälften av smeten i formen. Fördela fyllningen över smeten. Täck sedan med resten av smeten.
  5. Garnera med flagad mandel. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elvisfreaket 8 februari 2009

    Jättegod med grädde till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.