Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amarettokokta plommon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Låter smaskens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj plommonen, halvera dem och plocka bort kärnorna.
  2. Koka upp vatten, socker och kluven vaniljstång. Låt koka till sockret löst sig och sirapen börjar koka med bubblor
  3. Tillsätt plommon och likör. Späd ev. vatten till det täcker.
  4. Koka upp långsamt. När lagen just skall till och koka, ta kastrullen från värmen. Lägg på ett lock och låt plommonen svalna i sockerlösningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.