Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas- och jordgubbskompott med pistaschkräm och mörk chokladsås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En riktigt somrig dessert med vuxensmak. Känns riktigt lyxig, men är ändå så enkel att göra. Pistasch och choklad är ju klassiskt och tillsammans med frukt lyfts smakerna tll nya höjder!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning och låt koka tills den tjocknat till önskad konsistens. Låt svalna
  2. Snoppa och skölj jordgubbarna. Skiva bären och ananasen och fördela i skålar. Häll över juicen från burken.
  3. Blanda crème fraiche med nötter och de båda sorterna socker.
  4. Klicka nötkrämen på frukten och ringla över den ljumna chokladsåsen.
  5. Chokladsåsen kan göras i förväg för att vid servering ljummas på en aning i micron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.