Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas- och passionsfruktskaka upside down med limegrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En väldigt god och annorlunda kaka utan mjöl. Denna vackra kaka svänger du snabbt ihop när du får oväntat besök. Den fräscha limegrädden till bryter av mot det söta. Välj glutenfritt ströbröd så har du en glutenfri kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala ananasen med en kniv. Skär den i skivor och stansa ut rotstocken. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna i en bunke. Strimla mynta, blanda ner den, äggen och grädden i bunken.
  3. Bryn smöret i en stekpanna på hög värme under omrörning till gyllenbrun färg och nötig doft. Ta av pannan från plattan. Rör ner kokosen och hälften av sockret i smöret med en visp. Tillsätt ströbrödet och rör samman. Låt det svalna lite i pannan under tiden ananasen förbereds.
  4. Smält resten av sockret i en stekpanna, ca 28 cm i diameter, på hög värme utan att röra om. Lägg ner ananasen i ett vackert mönster i det smälta sockret men inte ända ut i kanterna. Blanda ströbrödsblandningen med passionsfruktssmeten. Häll smeten jämnt över ananasen och bred ut den mot kanterna. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
  5. Värm kakan lite på plattan innan den ska stjälpas upp. Lägg ett uppläggningsfat upp och ner på kakan, vänd så att tallriken hamnar underst och lyft sedan bort stekpannan.
  6. Vispa grädden och riv skalet av limen och blanda med grädden.
  7. Servera ananas- och passionsfruktskakan med limegrädden. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.