Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad broccoli med äpple och sardelldressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ibland är det enklaste det godaste!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Mixa samman sardeller, vitlök, citronskal och -juice, senap och parmesan med en stavmixer eller en liten matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under fortsatt mixning till en slät dressing. Smaka av med salt.
  2. Skär broccolin i bitar, även stjälken. Ångkoka broccolin i en gryta med lite lättsaltat vatten under lock tills den är al dente, 3-5 minuter. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.
  3. Varva äpple och broccoli på ett fat. Ringla över dressingen. Servera salladen ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.