De här ångkokta knytena med fläskfärs är ljuvliga till grönsakssoppan.
Instruktioner
- Lägg socker och jäst i en skål och häll på 2 dl varmt vatten. Blanda väl, täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats 10-15 minuter tills blandningen börjar skumma.
- Lägg mjölet i en stor skål och tillsätt jästblandningen och 2 msk olja och blanda till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda 5-10 minuter till en jämn och mjuk deg, tillsätt mjöl om det behövs. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på en varm plats 1-1½ timma.
- Hetta upp resten av oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fläskfärsen och bryn den cirka 5 minuter, smula under tiden. Tillsätt fem kryddor och fräs en minut. Tillsätt såserna och woka en minut. Ta av från värmen och låt svalna.
- Dela upp degen i tolv lika stora portioner. Forma portionerna till bollar. Platta ut bollarna, lägg på 1 msk fyllning och vik upp kanten. Nyp ihop degen med fingrarna. Täck över med handduk.
- Lägg knytena i en ångkokningskorg med bakplåtspapper och ångkoka cirka 15 minuter, i omgångar om det behövs, tills fluffiga.
Publicerat den
19 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar