Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anitas röda äppelpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ovanlig äppelpaj som är minst lika god som den är vacker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Arbeta samman mjöl, havregryn, honung och smör till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  5. Riv rödbetan och ingefäran fint.
  6. Blanda samman äpplen, ingefära, rödbeta och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över vallmofrön.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud gärna creme fraiche till pajen men den är även god med traditionell vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.