Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god rätt med min favoritkrydda - spiskummin! Jag tar inget extra salt, då både sojan och baconet tillför sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen. Tag ur pannan.
  2. Dela baconet i mindre bitar. Hacka löken. Dela paprikan i bitar av valfri storlek. Bryn alltsammans lite lätt, det behöver inte ta färg. Tillsätt färsen och rör runt. Krydda med spiskumminen.
  3. Tillsätt soja, turkisk yoghurt, vatten och chilisås (1/2 dl om du väljer den heta chilin). Rör runt och låt puttra en stund på svag värme.
  4. Koka 4 dl ris och lägg i en ungsfast form. Häll av vattnet på majsen och häll majsen över riset. Blanda runt.
  5. Häll köttfärsröran över riset och "hacka" med en gaffel för att få ner lite sås på riset.
  6. Hyvla över ost i önskad mängd och pudra lätt spiskummin över osten.
  7. Gratinera i ugnen i 200 gr i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.