- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En god rätt med min favoritkrydda - spiskummin! Jag tar inget extra salt, då både sojan och baconet tillför sälta.
Instruktioner
- Bryn köttfärsen. Tag ur pannan.
- Dela baconet i mindre bitar. Hacka löken. Dela paprikan i bitar av valfri storlek. Bryn alltsammans lite lätt, det behöver inte ta färg. Tillsätt färsen och rör runt. Krydda med spiskumminen.
- Tillsätt soja, turkisk yoghurt, vatten och chilisås (1/2 dl om du väljer den heta chilin). Rör runt och låt puttra en stund på svag värme.
- Koka 4 dl ris och lägg i en ungsfast form. Häll av vattnet på majsen och häll majsen över riset. Blanda runt.
- Häll köttfärsröran över riset och "hacka" med en gaffel för att få ner lite sås på riset.
- Hyvla över ost i önskad mängd och pudra lätt spiskummin över osten.
- Gratinera i ugnen i 200 gr i 30 minuter.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar