Jag gillar gratänger och den här är inget undantag. Kan göras klar så endast gratineringen återstår.
Instruktioner
- Fräs lök, vitlök, morötter och svamp i lite smör. Ta upp och ställ åt sidan.
- Stek färsen tills den är smulig och har fått lite färg. Tillsätt grönsaker och svamp och fyll på med vatten, grädde, tomatpurè, senap, soja, kalvfond och smaka av med salt och peppar.
- Sjud ca 30 minuter utan lock och rör om då och då så det inte fastnar på botten. Späd eventuellt med mer vätska.
- Koka potatisen till moset. Häll av och låt dem ånga av någon minut.
- Stöt potatisen och tillsätt smör, rapsolja, mjölk och äggulor. Moset ska vara fastare än vanligt mos. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225º och smörj en gratängform.
- Spritsa eller klicka ut moset runt kanterna. Häll köttfärssåsen i mitten.
- Strö den hackade persiljan över såsen och den rivna osten över hela formen.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills moset och osten fått färg.
Publicerat den
8 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste provas!! Jag sparar receptet för detta låter så gott! Tack! // J
Gjorde denna maträtt igår. Väldigt smaskigt :)
Gjorde den rätten idag mycket gott kommer att göra om den 5 helt klart monica
Tack för ett mycket gott recept. En 5:a från oss.
Barnen, 6 och 8 år tackar speciellt för detta recept. 5:a av fem möjliga:)
Fullständigt förträffligt. Älskar denna typ av mat, givetvis 5 av 5.
provas ikväll..=)