Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annies rulle

 
Skriv ut

Vad kan man säga! Jättegott fikabröd eller lättlunch om man inte vill ha sött, och fyllningen går att variera på en massa olika sätt! Kan göras laktosfri om man tar laktosfritt smör, grädde och crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull som inte bränner fast så lätt. Tillsätt vattnet, grädden och mjölet. Koka och rör tills det blir en tjock smet/deg som släpper från kanterna.
  2. Ta av från plattan och vispa ner äggen, ett i taget. Man får röra ganska ordentligt för att få äggen att blandas med smeten, och vara ganska snabb så inte äggen stelnar innan det har blandats.
  3. Bred/tryck ut smeten i smord ugnsform ca 25 x 30 cm. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Lossa pannkakan under med en stekspade, stjälp upp och ner på bakplåtspapper. Låt kallna.
  4. Bred ut fyllningen och rulla ihop från långsidan. Lägg rullen med skarven nedåt på salladsbädd, garnera med klippt dill ovanpå. Skär i skivor vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.