Det har börjat komma olika varianter på fastlagsbullar och här kommer en av den.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Smält smör eller margarin, häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken. Dela jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, smaksättning, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölad bänk. Dela degen i 16 bitar och forma dem till släta runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 225°C. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-12 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Skär av ett lock på bullarna. Fyll dem med vispad grädde. Sikta över florsocker.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar