Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kanongod gratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smöra en långpanna med höga kanter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, ta i så mycket chilisås att såsen får en mörkare rosa färg samt chilipeppar, chilipulver och ananasspad efter smak.
  3. Lägg i hälften av potatisskivorna i långpannan, salta och peppra. Lägg därefter i all kassler, purjolök och ananas och häll på nästan all sås.
  4. Sedan läggs resten av potatisskivorna överst så att allt täcks, salta och peppra samt häll över resten av såsen.
  5. Strö riven ost över och gratinera i mitten av ugnen ca 1,5 timme, lägg över folie efter behov.
  6. Serveras med en grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anntorn 2 november 2009

    Perfekt bjudmat, går bra att göra färdig dagen innan och bara värmas upp innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.