Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovismousse på kavring

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mycket god som förrätt eller på buffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Finhacka ansjovis och blanda den i en bunke med kesella, gräddfil, ansjovisspad, gräslök och peppar.
  2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner några matskedar av ansjovismoussen i gelatinet och blanda sedan ner allt i moussen.
  3. Häll i en form och låt moussen stelna i kyl minst 4 timmar.
  4. Vid servering: Kantskär kavringsskivorna och dela dem diagonalt. Doppa en stor matsked i hett vatten och forma med den ansjovismoussen till ägg. Lägg dem direkt på kavring och garnera med finhackad rödlök, löjrom och gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.