Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladkaka

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Om du siktar ut små hjärtan i florsockret eller använder hjärtformade mazarinformar blir den här mumsiga chokladkakan speciellt lämplig till Alla Hjärtan Dag. Konjak, punsch eller mera pressad apelsin kan ersätta apelsinlikören. Kakorna kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv eller raspa med zestjärn skal av apelsinerna och blanda det med likör och apelsinsaft i en kastrull. Låt det koka sakta till ca 2 msk återstår. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull och ta den av värmen. Låt chokladen smälta i smöret.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner apelsinblandningen, smör- och chokladblandningen samt vetemjöl.
  4. Fördela smeten i små smorda och bröade formar eller i en stor ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen små kakor ca 20 min och den stora ca 55 min. Låt svalna i formen. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.