- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut
Om du siktar ut små hjärtan i florsockret eller använder hjärtformade mazarinformar blir den här mumsiga chokladkakan speciellt lämplig till Alla Hjärtan Dag. Konjak, punsch eller mera pressad apelsin kan ersätta apelsinlikören. Kakorna kan frysas.
Instruktioner
- Riv eller raspa med zestjärn skal av apelsinerna och blanda det med likör och apelsinsaft i en kastrull. Låt det koka sakta till ca 2 msk återstår. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull och ta den av värmen. Låt chokladen smälta i smöret.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner apelsinblandningen, smör- och chokladblandningen samt vetemjöl.
- Fördela smeten i små smorda och bröade formar eller i en stor ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen små kakor ca 20 min och den stora ca 55 min. Låt svalna i formen. Sikta över florsocker.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar