Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladkaka

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Mycket gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 175 º
  2. Tvätta apelsinen noga. Riv av skalet och pressa ur 1 dl saft.
  3. Hacka choklad och mandel grovt. Rör socker och fett poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt choklad- och mandelhacket, rivet skal, pressad saft och hackat apelsinskal.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Blanda till en jämn smet. Häll den i en smord och bröad rund form (ca 2 liter).
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 1-1 ¼ tim. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Kakan blir bäst om den får stå tills nästa dag innan den skärs upp eller läggs i frysen.
  6. Garnera med florsocker vid serveringen. Använd pepparkaksmått som mall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.