Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladkaka

 
Skriv ut

Denna kakan bakas i långpannan så det blir många goa kakor! Det var från början en helt vanlig sockerkaka som jag och min son började exprimntera med och här kommer det färdiga resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Margarin, mjöl, bakpulver och vaniljsocker blandas med fingertopparna till en grynig massa.
  3. Ägg och socker vispas poröst.
  4. Skalet från apelsinen rivs.
  5. Apelsinsaften och mjölken blandas med äggröran och de torra ingredienserna.
  6. Chokladen hackas och hälls över kakan. Ta sedan en sked och blanda runt chokladen i smeten.
  7. Ugnsvärme 200 grader i ca. 20 min i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.