Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och ingefärsgravad abborre

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Till sommarfesten. Abborren måste ha varit fryst minst 2 dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv ingefäran. Riv apelsinskalet eller använd zestjärn. Pressa ur saften. Blanda ingefära, apelsinskal och -saft, salt, socker och nymald svartpeppar.
  2. Lägg abborrfiléerna i en form eller skål. Häll över ingefärsblandningen, blanda väl, täck med plastfolie och låt stå i kyl 1 dygn. Servera skivade filéer på knäckebröd med ruccolasallad, örtcrème och lite rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.