Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och mandelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god och saftig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida direkt ner i en stor skål. Tillsätt äggen och vispa allt till en porös smet. Tillsätt mjöl, avsvalnat matfett och rivet skal av apelsinen.
  2. Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och bröad rund form och grädda den i 175 grader ca 35 minuter.
  3. Stjälp upp kakan och dra av ev bakpapper. Häll pressad apelsinsaft över och låt kakan kallna. Glasera med smält blockchoklad och garnera med tunna strimlor av apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.