Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfromage med chokladcrunch

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt den tärnade apelsinen dra lite i apelsinlikör eller vodka för extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinen och riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och smält på svag värme i kastrull med lite apelsinsaft. Dela äggen i vitor och gulor och börja med att vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden och sedan gulor och socker fluffigt. Blanda äggulesmeten med apelsinskal och saft samt avsvalnat gelatin. Vänd ner grädden och sist äggvitefluffet. Häll upp i fina skålar eller glas och ställ in i kylskåpet.
  2. Crunch: Arbeta ihop till en smulig deg och strö ut på en plåt. Baka av i ugn på 200° tills den är krispig, låt svalna. Toppa fromagen med lite tärnad apelsin och crunch.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.