Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsinfromage - laktosfri

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har inte provat den ännu men.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd gulorna och florsockret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.
  3. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med gelésockret i ½ minut. Vispa den övriga grädden med elvisp, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juciekoncentrat och gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan. Koka upp gelésockret och vatten, låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.