Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Vacker bjudkaka med fyllning av marsankräm och dajmkulor.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret tillsätt grädden och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös den. Tillsätt resten av ingredienserna och det mesta av mjölet arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Tillaga marsankrämen enl förpackningen. Blanda ner apelsinskal. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 1/3 och 2/3. Kavla ut den stora till en rund platta ca 27 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt. Bred på marsankrämen och strö över dajmkulorna. Gör långa band av en liten del av den lilla degen och lägg i ett rutmönster över kakan. Gör två snoddar av resten och lägg runt kakans kant. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.