Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En saftig mandelkaka fylld med apelsinskivor.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning, därefter mandel och det rivna apelsinskalet. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad liten rund form med löstagbar kant. Täck med ett lager skalade och tunt skurna apelsinskivor och därpå resten av smeten. Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dofta över lite florsocker och garnera ev. med vridna apelsinskivor. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.