En saftig och smakrik kaka.
Instruktioner
- Smöra och bröa en 2-liters kakform.
- Koka upp pomeransskalen med lite vatten så att de blir mjuka. Skär bort det vita och finhacka resten.
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör väl mellan varje.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
Vänd sist ner pomerans och nötter.
- Slå smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Pröva med en sticka att den är klar.
- Glasyren:
Blanda fruktsaft och socker till glasyren och låt den koka upp Slå den het över kakan när den är färdiggräddad.
Låt kakan kallna innan den tas ur formen.
- Garnera med finrivet apelsinskal.
Publicerat den
22 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar