Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med nötter

 
Skriv ut

En saftig och smakrik kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och bröa en 2-liters kakform.
  2. Koka upp pomeransskalen med lite vatten så att de blir mjuka. Skär bort det vita och finhacka resten.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder och rör väl mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Vänd sist ner pomerans och nötter.
  5. Slå smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Pröva med en sticka att den är klar.
  6. Glasyren: Blanda fruktsaft och socker till glasyren och låt den koka upp Slå den het över kakan när den är färdiggräddad. Låt kakan kallna innan den tas ur formen.
  7. Garnera med finrivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.