Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Knapriga småkakor med enkel utbakning. Smeten formar du lätt i handen till långa pinnar, som sedan flyter ut i ugnen och blir ovala kakor. Smakar ungefär som havreflarn med apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst med maskin eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning.
  2. Rör i rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Blanda samman mjöl, bakpulver och havregryn. Rör ner blandningen i smeten. Rör om.
  3. Rulla ut den till smala pinnar, ca. 6 cm lång. Lägg dem på plåt (smord eller bakplåtsklädd), men inte för tätt. De flyter ut under gräddningen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugn i 200 grader i ca. 12 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca. 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten något innan du flyttar över dem på galler.
  5. Förvara kakorna i burk. De går också bra att frysa. Hållbarhet ca. 6 månader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.