Knapriga småkakor med enkel utbakning. Smeten formar du lätt i handen till långa pinnar, som sedan flyter ut i ugnen och blir ovala kakor. Smakar ungefär som havreflarn med apelsinsmak.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst med maskin eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning.
- Rör i rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft.
Blanda samman mjöl, bakpulver och havregryn. Rör ner blandningen i smeten. Rör om.
- Rulla ut den till smala pinnar, ca. 6 cm lång. Lägg dem på plåt (smord eller bakplåtsklädd), men inte för tätt. De flyter ut under gräddningen.
- Grädda kakorna mitt i ugn i 200 grader i ca. 12 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca. 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten något innan du flyttar över dem på galler.
- Förvara kakorna i burk. De går också bra att frysa. Hållbarhet ca. 6 månader
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar