Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Goda fläskkotletter att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kyl i minst 30 minuter.
  3. Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär i klyftor, lägg på plåt och vänd dem i lite olja.
  4. Rosta i ugn 225°C, 10-15 minuter. Lägg paprikan i en plastpåse, låt svalna och skala den sedan.
  5. Mixa paprika, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grilla kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  7. Låt köttet vila inlindat i folie innan det serveras tillsammans med paprikatapenade, grillade apelsinhalvor och till exempel potatisklyfor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.