Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinscones med katrinplommon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Söta scones som inte behöver något tillbehör. Ska njutas nybakta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, florsocker, apelsinskal och 1 krm salt i en skål eller matberedare. Lägg i smöret, lite i taget och nyp ihop eller kör i matberedare till en smulig deg.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget och kör till en smidig deg. Blanda försiktigt i plommonen.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en ca 2 cm tjock rektangulär platta.
  5. Dela degen i 6 kvadrater och dela kvadraterna diagonalt till 12 trianglar.
  6. Lägg trianglarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med lite mjölk.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Rör ihop glasyren och ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.