Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsintoastiebakelse med fluffig marshmallow

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fluffig, god och läcker, med härligt syrlig smak av apelsin. En perfekt bakelse helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Apelsinsylt: Skrubba apelsinen väl och riv det yttersta skalet fint. Skala apelsinen med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinköttet i bitar. Koka upp apelsinsaft, apelsinskal, fruktkött, syltsocker och salt i en kastrull och koka i 5 minuter. Mixa sylten nästan slät. Koka i 5 minuter till. Låt sylten kallna helt.
  2. Toastie: Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i socker, ägg, apelsinskal, salt och det mesta av mjölet. Spara ca ½ dl till utbakning. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 50x25 cm. bred på ca 1 dl av apelsinsylten och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och ställ bitarna i ett smort muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen och lägg bulle och topp med snittytan upp på en plåt. Rosta bullarna i ugnen tills de fått fin färg.
  6. Lägg en klick apelsinsylt på underdelarna. Toppa med marshmallowfluff och gratinera i ugn 250 grader eller med en brännare tills det fått fin färg. Lägg på toppen och sikta florsocker över. Servera med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.