Fluffig, god och läcker, med härligt syrlig smak av apelsin. En perfekt bakelse helt enkelt!
Instruktioner
- Apelsinsylt:
Skrubba apelsinen väl och riv det yttersta skalet fint. Skala apelsinen med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinköttet i bitar. Koka upp apelsinsaft, apelsinskal, fruktkött, syltsocker och salt i en kastrull och koka i 5 minuter. Mixa sylten nästan slät. Koka i 5 minuter till. Låt sylten kallna helt.
- Toastie:
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i socker, ägg, apelsinskal, salt och det mesta av mjölet. Spara ca ½ dl till utbakning. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 50x25 cm. bred på ca 1 dl av apelsinsylten och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och ställ bitarna i ett smort muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen och lägg bulle och topp med snittytan upp på en plåt. Rosta bullarna i ugnen tills de fått fin färg.
- Lägg en klick apelsinsylt på underdelarna. Toppa med marshmallowfluff och gratinera i ugn 250 grader eller med en brännare tills det fått fin färg. Lägg på toppen och sikta florsocker över. Servera med glass.
Publicerat den
27 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar