Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite kul och annorlunda med aprikoser i kakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt aprikosena rinna av på hushållspapper. Mal mandeln. Rör matfettet mjukt. Rör ner mandel och havregryn.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner.
  3. Häll smeten i smord och bröad form, 1½ liter. Lägg aprikoserna på smeten, spara ev ett par till garneringen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 45 min.
  4. Garnera den kalla kakan med grädde och aprikosklyftor. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.