Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskakor

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gott och nyttigt. Ger ett tillskott av kalium.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, farinsocker, vetegroddar, hackad mandel, bakpulver och salt. Rör ihop äggvita och yoghurt.
  2. Tillsätt yoghurtröran till havregrynsblandningen och rör om till en grynig massa. Spara ca 1 ½ dl till garnering och tryck ut resten i botten på en smord kakform.
  3. Stryk ut aprikoskrämen ovanpå kakan, tärna aprikoserna fint och strö över. Toppa med resten av grynblandningen.
  4. Grädda 30 min i 175º. Låt svalna och skär i pajbitar eller rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.