Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosrutor med vinbär och farinsocker

 
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner citronskal, vetemjöl, bakpulver, smält margarin och till sist grädden.
  2. Klä en bakplåt med papper. Smält 50 g smör och häll på pappret. Strö farinsockret över smöret.
  3. Låt aprikoserna rinna av. Lägg vinbär i hålet på varje aprikoshalva. Lägg aprikoshalvorna med hålet och vinbären neråt på plåten, fyra rader med fem i varje.
  4. Skeda upp smeten och jämna till den försiktigt så inte aprikoserna flyttar sig. Smeten behöver inte vara helt jämn på ytan, den blir det i ugnen.Grädda i 175 grader i 35 minuter.
  5. Låt kakan stå en stund och svalna något. Vänd sedan upp den och skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.