- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Otroligt gott till libanesisk buffé.
Instruktioner
- Skölj skockorna noggrant. Bryt försiktigt av stjälkarna (grova, mindre smakliga trådar följer då med) och klipp av de vassa bladspetsarna.
- Placera skockorna i en kastrull och täck med kokande vatten, skockorna ska ligga tätt. Pressa i ½ citron, alternativt bind fast en citronskiva på undersidan av skockan och salta vattnet lätt. Kockorna är klara när de stora bladen går att dra loss lätt. Stora kockor bör kokas ca 30-50 minuter, små kockor mellan 20 och 30 min. Om kockorna är små och färska brukar 20 min räcka. Fiska upp kockorna med lämpligt tillhygge och låt dem rinna av väl, upp och nedvända.
- Finhacka löken och pressa vitlöken, riv citronskalet och blanda med citronsaften. Häll i vitvinsvinägern och oljan, salta och peppra efter tycke och smak.
- Servera gärna skockorna varma direkt. Ät förslagsvis såhär: Tag ett blad i taget, placera i munnen och drag av köttet mellan tänderna eller rispa av med kniv och gaffel, alternativt en liten sked. Glöm inte att ta bort ”skägget” innan botten äts upp. Skockorna kan gott och väl lagas i förväg och värmas upp inför måltiden, varför inte en svängom i grillen på sommaren?
Publicerat den
5 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar